Burn-out en coaching.

Als je een burn-out hebt gehad of er nog midden in zit, hoef ik je niet te vertellen wat dat met je doet. Helaas heb je dat ervaren of ervaar je dat nog.

Veel mensen waarbij de diagnose burn-out wordt gesteld worden doorverwezen naar een psycholoog. Prima natuurlijk maar het is oplossingsgericht. Dat moet toch ook zal je zeggen, het 'probleem' moet toch worden opgelost. Zeker waar maar als je al in een burn-out zit of er eerder één hebt gehad dan weet je dat er heel veel aspecten zijn die wat met je doen.

Wat moet je dan met een coach als je ook naar een psycholoog kan? Nou, het verschil ben jij!

Met een coach, zoals ik, werk jij aan de oplossing. Jij ontwikkelt je zodanig dat jij de burn-out, met al haar meebrengende klachten, de baas kan. Het is belangrijk dat zowel de psychische- als lichamelijke klachten aangepakt worden door jou . Zoals gezegd zijn er zeer veel apsecten die komen kijken bij een burn-out. Allemaal bij jou , in jou , aan jou . Jij bent de grote gemene deler in deze.

Ik ben daarom van mening dat coaching een betere methode kan zijn of wellicht een aanvulling op. En dan actief coachen! Niet in een aparte ruimte maar in de ruimte; wandelend. Uiteraard moet je dat kunnen maar anders hebben we altijd nog de keukentafel.

Samenwerken aan jouw persoon om de burn-out uit te bannen en je te bewapenen, met kennis en inzichten, om een volgende burn-out te voorkomen. Meer weten, klik hier